Nina Rissanen

Musiikki on merkittävä voimavara ja yhdistävä tekijä kaupunkikulttuurissa. Keravan meneillään oleva 100-vuotisjuhlavuosi on luonnollisesti vaikuttanut myös musiikkiopiston konserttien teemoihin. Vaikka lukuvuosi loppuu, niin Keravan kaupungin juhlavuosi jatkuu: musiikkiopiston oppilaat esiintyvät kesäkuussa kaupungin juhlavaltuustossa sekä 4. elokuuta URF-festivaalilla. Syyslukukauden 2024 huipentumana tarjoamme suuren sirkusaiheisen konsertin kaikille päiväkotilapsille.

Kiitän lämpimästi oppilaitamme, jotka ovat harjoitelleet ahkerasti ja kiertäneet esiintymässä eri tilaisuuksissa. Opettajamme ovat tehneet arvokasta työtä oppilaiden kanssa ja ideoineet mitä hienoimpia kokonaisuuksia konsertteihin ja tapahtumiin. Hekin ansaitsevat suuret kiitokset.

Erityiskiitos elämäntyöstä sellonsoiton lehtori Eero Forsténille, joka jää eläkkeelle tänä kesänä. Eero ehti opettaa meillä selloa ja johtaa Vivante-orkesteria 35 vuotta. Eeron elämäntyötä jatkaa sellonsoiton opettaja Ville Äyräväinen.

Musiikkiopisto uudistaa vuosittain opetustarjotintaan. Kaupungin juhlavuoden innoittamana musiikkiopistoon perustetaan lapsikuoro Sävelsirkus 1.–3. -luokkalaisille. Kuoro on kivaa yhteistä tekemistä. Erityisesti suosittelen kuoroa pianisteille, joilla ei ole samankaltaisia mahdollisuuksia yhteissoittoon kuin orkesterisoitinten soittajilla. Kuoro on musiikkiopistolaisille maksuton.

Musiikkiteknologia on kuulunut opetukseemme monessa muodossa jo vuosien ajan. Hieman musiikkia harrastaneille käynnistyy uusi kurssi Garageband Songwriting, jossa on vielä muutamia paikkoja vapaana (ainakin tätä blogia kirjoittaessa). Kaikille kursseille ilmoittaudutaan Eepoksen kautta kemu.eepos.fi.

Keravan musiikkiopiston kevätjuhlassa jaettiin 33 stipendiä, 14 musiikin laajan oppimäärän perusopintojen päättötodistusta ja 6 musiikin laajan oppimäärän päättötodistusta, joka tarkoittaa koko musiikkiopiston opintojen suorittamista.

Lämpimät onnittelut kaikille todistuksen saaneille! Musiikkiopistossa omaksutut musiikkitaidot antavat teille elämänikäiset siivet luovuuteen ja kyvyn ottaa avoimesti vastaan uutta ja innovatiivista.

Perusopintojen todistus:

Ahola Arttu, sähkökitara

Haukola Oliver, piano

Kervinen Inari, piano

Kujala Chariel, viulu

Langer Leo, kitara

Maijala Onerva, viulu

Mustonen Aaro, piano

Mäenpää Aleksi, kitara

Puronaho Hertta, viulu

Riikonen Onni, viulu

Riskala Johannes, kontrabasso

Riskala Siiri, klassinen laulu

Rotola-Pukkila Santeri, piano

Timonen Noora, huilu

Laajan oppimäärän päättötodistus:

Knuuttila Atte, klarinetti

Murtoniemi Iida, viulu

Puhakainen Manja, pop/jazz-laulu

Puurula Ville, viulu

Vartiainen Suvi, kitara

Virta Jonna, viulu

Iloksemme olemme huomanneet, että Keravan musiikkiopiston oppilaita on myös tänä keväänä päässyt musiikkialan jatko-opintoihin. Onnea teille kaikille hienosta ja vaativasta saavutuksesta. Menestystä taiteilijan uralle.

Toivotan teille kaikille musiikkiopistolaisille aurinkoista kesää ja musiikintäyteisiä hetkiä!

Nina Rissanen
rehtori

Jaa kirjoitus

Facebook
Twitter
Sähköposti