Taiteen perusopetus

Pop/jazz-linja

Keravan musiikkiopiston perinteikkäällä pop/jazz-linjalla voi opiskella useita pop/jazz-instrumentteja taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän vaatimusten mukaisesti. Opetus on tarkoitettu pääasiassa kouluikäisille lapsille ja nuorille ja aikaisempia musiikkiopintoja ei vaadita. Alle kouluikäisille ensisijainen opiskelupaikka on musiikkileikkikoulu ja jos oma soitinvalinta on vielä epäselvä niin opinnot on hyvä aloittaa musiikkivalmennus- tai karuselliryhmistä.

Oman soittotunnin (pääinstrumentti) lisäksi opintoihin kuuluu afroamerikkalaisen musiikin perusteiden (AMP) opiskelu 4. luokalta lähtien, AMP-tunteihin yhdistettyä yhtyesoittoa, esiintymisiä sekä konserttikäyntejä. Kaikki edellä mainitut sisältyvät lukukausimaksuun. Lisämaksusta oppilas voi valita myös sivuaine-instrumentin ja käydä valinnaisilla kursseilla.

Soittimet

Keravan musiikkiopisto antaa pop/jazz-musiikin opetusta laulussa, kosketinsoittimissa, sähkökitarassa, sähköbassossa ja rummuissa.

Soitinesittelyt

Tervetuloa tutustumaan Keravan musiikkiopiston soitinesittelyyn

Afroamerikkalaisen musiikin perusteet (AMP) 

Pop/jazzmusiikin hahmottamista opitaan afroamerikkalaisen musiikin perusteiden (AMP) ryhmätunneilla. Tunneilla harjoitellaan musiikin lukemisen, kirjoittamisen ja hahmottamisen taitoja, musiikin historiaa ja tyylejä sekä käytännön muusikkoutta. AMP-tunneilla painotetaan erityisesti pop/jazzmusiikille tyypillisiä ilmentymismuotoja. AMP-opetuksessa yhdistetään musiikin perusteiden ja yhtyeopetus, toisin sanoen sama ryhmä opiskelee sekä perusteita ja yhtyesoittoa saman käyntikerran aikana. Löydät tarkempaa tietoa aiheesta afroamerikkalaisen musiikin perusteiden opetussuunnitelmasta

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen opetukseen tapahtuu osoitteessa kemu.eepos.fi

Oppilaat otetaan sisään ilmoittautumisjärjestyksessä sen mukaan, miten soittimissa on tilaa. Pääsykokeita tai soveltuvuustestejä ei järjestetä.