20220926_120950

Musiikkia, musiikkia, musiikkia

Yksi apulaisrehtorin antoisimmista  tehtävistä on konserttikalenterin suunnittelu. Työ alkaa ”isojen” konserttien aikatauluttamisesta ja etenee luokkakonsertteihin. Tällä kevätkaudella on odotettavissa jälleen taiteen perusopetuslaitosten yhteinen Kipinää -tapahtuma lauantaina 15.4., hieno Suomi-teemainen konsertti tiistaina 25.4. Kerava-salissa sekä toukokuussa bändikatselmus, joka toteutetaan yhdessä naapuriopistojen kanssa Krapin pajalla Tuusulassa.

Paineitakin konserttikalenterin suunnitteluun liittyy. Miten saada kaikki luokkakonsertit ja muut tapahtumat aikataulutettua siten että opettajien toiveet tulee tasapuolisesti huomioitua. Tänä keväänä erityishaaste on Sinisen salin toiminnan loppuminen, menetimme hyvän kakkossalin. Tästä syystä olemme joutuneet tiivistämään Lento-salin käyttöä ja lisäksi järjestämään väistötiloja konserttien tieltä. Katseet kääntyvät Keravan kaupungin kulttuurikampus-hankkeeseen, jonka suunnittelutyöryhmässä musiikkiopisto on saanut olla mukana. Kulttuurikampukselta keskuskoulun remontin myötä odotamme saavamme erinomaisen salin käyttöömme (kuvassa).

Työssäni näen myös konkreettisesti, kuinka paljon osaamista opiston seinien sisällä piilee. Tämän kaiken esiintuonti ja tilaisuuksien tarjoaminen eri estradeilla on miellyttävä haaste. Opettajien välinen yhteistyö korostuu isommissa konserteissa ja tapahtumissa. Joulukonsertti 9.12. oli hieno esimerkki, miten eri palaset loksahtivat paikalleen ja pystyimme yhdessä tuottamaan elämyksen, joka oli enemmän kuin osiensa summa. Tällaiset onnistumiset lujittavat myös henkilökunnan me-henkeä.

Konserttikalenterin löydät >>tästä

Tervetuloa kevätkauden konsertteihin! 

Kari Syväniemi
apulaisrehtori

Keravan musiikkiopisto

Jaa kirjoitus

Facebook
Twitter
Sähköposti