keravan-musiikkiopisto-etusivun-bandi

Tänään se tapahtui! Keravan musiikkiopiston ensimmäinen blogi ilmestyi.

Musiikkiopiston syyskausi on ollut vauhdikas. Julkaisimme uudet nettisivut, jonka ohessa aloitamme ylläpitämään blogia. Keskeisinä teemoina ovat Keravan musiikkiopiston toiminta, musiikkikasvatus, rakkaus musiikkiin, taideilmiöt ja paikalliset sekä valtakunnalliset asiat taiteen perusopetuksen tiimoilta.

Kirjoittajiksi toivomme musiikkiopiston henkilökuntaa, entisiä ja nykyisiä oppilaita, pedagogeja, taiteilijoita ja henkilöitä, jotka haluavat puhua musiikin ja kulttuurin äänellä. Blogin voi myös soittaa, kirjoittaa runoksi tai piirtää. Tärkeintä blogissa on, että se on rohkea, omannäköinen ja käsittelee meille yhteisesti arvokkaita asioita. Nettisivut ja blogi on tuotettu hallinnon ponnistuksena perustyön ohella. Kiitos kuuluu myös Graphic Roomille, joka on auttanut meitä visuaalisessa viestinnässä.

Pegasos tulee, oletko valmis

Opetuksen saralla ollaan myös täydessä työssä ja palattu normaaliin arkeen. Upeana syyskauden huipennuksena siintää Pegasos Runoratsu -taidefantasia. Musiikki perustuu säveltäjä, muusikko ja pedagogi Raimo Ahosen tuotantoon. Raimon musiikki liitää Pegasoksen lailla tyylilajista toiseen ja tempaa mukaansa värikäillä ja osin jännittävilläkin aiheillaan.

Taidefantasiassa on musiikkiopiston soittajien lisäksi tanssiopiston oppilaiden esityksiä, ja kuvataidekoulun oppilaat huolehtivat tuotannon visuaalisesta ilmeestä. Taidefantasia tuotetaan pääasiassa Taiken lastenkulttuurin erityisavustuksella. Sen avulla pystymme tarjoamaan korkeatasoisen taide-elämyksen kaikille keravalaisille 4–6-vuotiaille päiväkotilapsille. Ennen konsertteja toteutetaan kaikissa päiväkodeissa tarinallisia soitintyöpajoja. Musiikkileikkikoulun lehtori Juuli Kammonen ja sellonsoiton lehtori Eero Forstén osallistavat lapsia käyttäen musiikillisia työtapoja, leikin, laulun, kuuntelun, soittamisen sekä kuvien ja liikkeen avulla. Tavoitteenamme on saada tarjota taidekokemus mahdollisimman monelle keravalaiselle päiväkotilapselle. ”Musiikki kuuluu kaikille”, kuten Zoltán Kodályn siteeratuimmassa lauseessa todetaan. Tätä viestiä kuljetamme perustehtävämme ohella avoimin sydämin ympäri Keravaa ja toivomme, että kaikki lapset saavat mahdollisuuden esteettömästi kokea musiikin tekemisen riemun ja ihanuuden.

Vaikka taidefantasia on suunnattu 4–7-vuotiaille, niin se on taide-elämys kaikenikäisille. Pegasos Runoratsu -taidefantasian yleisönäytökset ovat 1.–2.11. klo 18 Kerava-salissa. Lippuja voi ostaa ennakkoon Tiketistä tai tuntia ennen ovelta.

Seuraamalla blogiamme pääset mukaan musiikkiopiston taikapiiriin ja tiedät mitkä asiat meillä on pinnalla juuri tällä hetkellä. Tutustu myös nettisivuihimme ja anna palautetta osoitteeseen toimisto(at)keravanmusiikkiopisto.fi. Nettisivut on luotu palvelemaan Sinua, musiikkiopiston nykyisiä ja tulevia asiakkaita sekä verkostojamme.

Lokakuisena perjantaina Keravan Aurinkomäellä
Nina Rissanen
Keravan musiikkiopiston rehtori

Jaa kirjoitus

Facebook
Twitter
Sähköposti