Pegasos taidefantasia

Olen työskennellyt koko työurani Keravan musiikkiopistossa. Korona-aikana päivitin osaamistani ja opiskelin kulttuurin tuottamista YAMK-opintoina. Musiikkiopistossa tuottajana voi toimia erilaisissa työtehtävissä. Keskeistä työssä on erilaisten hankkeiden, konserttien ja tapahtumien toteuttaminen. Lisäksi työhön kuuluu markkinointia, apurahojen hakemista, suunnittelua ja muita hallinnollisia tehtäviä.

Tämä lukuvuosi on Keravan musiikkiopistossa ollut tuottajan näkökulmasta monipuolinen ja runsas. Syyslukukauden aloitimme harjoittelemalla Pegasos-taidefantasiaa. Taiteen edistämiskeskuksen avustuksella pystyimme toteuttamaan hankkeen sellaisena kuin olimme sen suunnitelleet. Taidefantasiassa musiikkiopiston kanssa voimansa yhdistivät tanssiopisto ja kuvataidekoulu. Yhdessä ammattimuusikoiden kanssa saimme valmiiksi uniikin taidekokemuksen, josta olen itse äärimmäisen ylpeä. Konsertin näki ja koki yli 1200 keravalaista lasta. Taideoppilaitoksissa oppilaina on lukuisa joukko hienoja taiteilijoita. Ihaillen seuraankin kollegoitani, jotka tekevät hienoa työtä lasten taidekasvatuksen eteen mahdollistaen näin positiivisia oppimiskokemuksia ja suuria elämyksiä heidän muusikon polullaan.

Välittömästi uudenvuoden jälkeen aloitimme valmistelemaan uutta hanketta, jonka rahoittajana on Opetus- ja kulttuuriministeriö. Tämän hankkeen tavoitteena on syventää taideopettajien osaamista erilaisen oppijoiden kohtaamisessa. Lisäksi kirjoitamme erityisoppijoiden opintopolun opettajia ja perheitä varten auki. Hankkeeseen kuuluu koulutuksia, työpajoja, pienryhmätyöskentelyä, työnohjausta sekä demotunteja. Hankkeen yhteistyökumppaneina toimivat Musiikkikeskus Resonaari sekä Keravan kaupunki.

Keväällä hyppäsin mukaan myös uuteen usean musiikkiopiston väliseen projektiin, PowerKvinttiin. Tapahtuma toteutettiin viiden eri musiikkiopiston ja Krapin pajan yhteistyönä. Keravan, Hyvinkään, Riihimäen, Porvoonseudun ja Keskisen Uudenmaan musiikkiopistolta tapahtumassa esiintyi toukokuun alussa 25 bändiä eli yhteensä noin 140 nuorta muusikkoa. Suuri kiitos Krapin pajalle yhteistyöstä! On upeaa, että nuorille voidaan mahdollistaa ammattimaiset esiintymispuitteet. Samanlaiset kuin Suomen eturivin artisteille.

Musiikkiopistolla on ollut tänä vuonna n. 100 konserttia, pieniä ja isoja. Näin oppilaille kyetään tarjoamaan vuoden aikana useita erilaisia mahdollisuuksia esiintyä. Konsertteja on ollut päiväkodeilla, kouluilla, vanhainkodeissa, konserttisaleissa ja tietysti musiikkiopistolla. Nyt valmistellaan jo kovaa vauhtia ensi lukuvuotta ja tulevaa Keravan 100-vuotisjuhlaa. Suunnitelmat ovat suuret ja ensi vuonna soi vähintäänkin yhtä paljon kuin menneenä vuonna. Mauno Järvelän tämän vuoden Näppärilaulun sanoin ”Summasummaarumpappaa, käyppä kanssain valssaamaan, soittamalla, laulamalla ystäviksi ruvetaan!”

Juuli Kammonen

Varhaisiän musiikinopetuksen lehtori
Koulu- ja päiväkotiyhteistyön koordinaattori
Keravan musiikkiopisto

 

Kuvassa soittavat Ville Puurula viulu, Sampo Järnefelt Basso ja Eelis Vähälä Trumpetti (kuva: Risto Sinkkonen)

 

Jaa kirjoitus

Facebook
Twitter
Sähköposti