Avoin opetus

Keravan musiikkiopistossa tarjotaan avointa musiikin opetusta sekä nuorille että aikuisille, ja opetus sopii niin vasta-alkajille kuin vuosien tauon jälkeen opetuksen pariin haluaville. Avointa opetusta tarjotaan kaikissa samoissa instrumenteissa kuin perusopetuspuolen klassisella linjalla sekä pop/jazz-linjalla, ja sitä järjestetään eripituisina opetusjaksoina (10x, 12x, 15x tai 17x 30 min) oppilaan valinnan mukaan. Opetus on omakustanteista eli oppilasmaksuilla katetaan kaikki opetuksesta aiheutuneet kulut. >>Hinnasto

Nuorten soitonopetus (alle 20 v.)

Nuorten avoin opetus tarjoaa mahdollisuuden tavoitteelliseen soiton opiskeluun, mutta opetus tapahtuu oppilaan omilla ehdoilla ilman taiteen perusopetuksen opetussuunnitelman vaatimuksia. Oppilailla on myös mahdollisuus esiintyä musiikkiopiston oppilaskonserteissa sekä osallistua orkesteritoimintaan.

Nuorille ensisijainen opiskelupaikka on klassisen ja tai pop/jazz-linjan perusopetuksessa, jossa opetus sisältää myös musiikin perusteiden opiskelua ja yhteissoittoa. 

Aikuisten opetus – MTT

Haluatko aloittaa uuden soittimen opiskelun? 
Haluaisitko palauttaa vanhoja taitojasi ja kehittää niitä eteenpäin? 
Musiikki toisena tekemisenä eli MTT-opetus on aikuisille suunnattu opintolinja. Halutessasi pääset myös kehittämään taitojasi esiintyvänä muusikkona, sillä musiikkiopistossa järjestetään lukukausittain oma konsertti aikuisopiskelijoille. 

Bändiboxi

Lisäoppia bändeille, sekä nuorille että aikuisille.

Paketit 6 x 60 minuuttia tai 12 x 60 minuuttia

Musiikkiteknologia

Opi musiikkiteknologian perusteet:
- Analoginen ääniympäristö
- Digitaalinen ääniympäristö

- Notaation perusteet.

Opetus kestää koko lukuvuoden, tunnit 75 min / viikko

Opettajina Pasi Huttula ja Immo Lehto

Vapaa säestys

Tule opettelemaan vapaan säestyksen perusteita tai rikastuttamaan aiempia vapaa säestys -taitojasi treenaamalla lisää sointuja ja komppeja. Periodilla voi myös prepata vapaata säestystä esim. ammatillisten opintojen pääsykokeita varten tai täydennyskoulutuksena nykyistä opettajan työtä varten. 

Pianolla 5 x 30 minuuttia

Komppausta ja sointumerkeistä soittoa, perustekniikan harjaannuttamista. 

Kitaralla 5 x 30 minuuttia

Komppausta ja sointumerkeistä soittoa, kitaralla soiton perusrytmiikkaa, oikean käden   soittotekniikat, eri musiikkityylien säestämisen perusteet.