Avoin opetus

Avointa opetusta tarjotaan sekä nuorille että aikuisille. Opetusta tarjotaan kaikissa samoissa instrumenteissa kuin perusopetuspuolella. Avoin opetus toteutuu eripituisina opetusjaksoina asiakkaan valinnan mukaan. Opetus on omakustanteista eli oppilasmaksut kattavat opetuksesta aiheutuneet kulut.

Nuorten soitonopetus (alle 20 v.)

Opiskelu on tavoitteellista soiton opiskelua, mutta opetus tapahtuu oppilaan omilla ehdoilla ilman taiteen perusopetuksen opetussuunnitelman vaatimuksia. Oppilailla on myös mahdollisuus esiintyä musiikkiopiston oppilaskonserteissa sekä osallistua orkesteritoimintaan.

Nuorille ensisijainen opiskelupaikka on perusopetuksessa, jossa annetaan monipuolisempi opetus sisältäen myös musiikin perusteet ja yhteissoitto.

Aikuisten opetus – musiikki toisena tekemisenä

Haluatko aloittaa uuden soittimen opiskelun?
Haluaisitko palauttaa vanhoja taitojasi ja kehittää niitä eteenpäin?
MTT -opetus on aikuisille suunnattu opintolinja. Halutessasi pääset myös kehittämään taitojasi esiintyvänä muusikkona, sillä musiikkiopistossa järjestetään lukukausittain oma konsertti aikuisopiskelijoille.

Yhtyelaulu

Yhtyelaulu tarjoaa mahdollisuuden korvan ja laulutaidon kehittämiseen. Yhtyelaulu sopii kaiken ikäisille alkaen 10 vuotiaista. Ohjelmisto sisältää kaiken tyylistä musiikkia. Yhtyelaulun voi valita myös sivuaineeksi perustasolla tai avoimen osaston pakettina.

Lyhytkurssit

Bändiboxi 6 x 60 minuuttia tai 12 x 60 minuuttia – lisäoppia bändeille

Vapaa säestys

Tule opettelemaan vapaan säestyksen perusteita tai rikastuttamaan aiempia vapaa säestys – taitojasi treenaamalla lisää sointuja ja komppeja.

Periodilla voi myös prepata vapaata säestystä esim. ammatillisten opintojen pääsykokeita varten tai täydennyskoulutuksena nykyistä opettajan työtä varten.

Pianolla 5 x 30 minuuttia

Komppausta ja sointumerkeistä soittoa, perustekniikan harjaannuttamista.

Kitaralla 5 x 30 minuuttia

Komppausta ja sointumerkeistä soittoa, kitaralla soiton perusrytmiikkaa, oikean käden   soittotekniikat, eri musiikkityylien säestämisen perusteet.